Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Buli van gyerekek! Zsíros üzlet Fidelitas-vezetőknek?
  2014-01-18 10:20:24, szombat
 
  Buli van gyerekek! Zsíros üzlet Fidelitas-vezetőknek?

Posted on 2014/01/17 Szerző: Admin

Fogyasztóvédelem - Százmilliós új piacot jelent a szakreferensek képzése
A kormányoldal több százmillió forintos új piacot teremtett a fogyasztóvédelmi törvény decemberben elfogadott módosításával, az így létrehozott üzletből pedig most a Fidesz ifjúsági társszervezete, a Fidelitas néhány fővárosi vezetője is készül profitálni.
Ott tanyáznak, ahol nincsenek is...

A jogszabályváltozás értelmében a kiskereskedelemmel, szolgáltatások nyújtásával foglalkozó nagyobb vállalkozásoknak, közszolgáltatóknak ezentúl megyénként egy fogyasztóvédelmi szakreferenst kell alkalmazniuk, munkájuk a területet érintő feladatok összefogása, koordinálása. Az érintett több ezer társaság két dolgot tehet: olyan személyt alkalmaz, aki rendelkezik szakirányú fogyasztóvédelmi képzettséggel, vagy dolgozóját beíratja egy százórás képzésre.

Mivel fogyasztóvédelmi szakreferensből nincs annyi, amennyire a vállalkozásoknak szükségük lesz, marad az utóbbi lehetőség, vagyis a képzés - jó pénzért. Piaci becslések szerint egy személy felkészítése 200-400 ezer forintba kerül, és várhatóan több ezer fogyasztóvédelmi referenst kell kiképezni július végéig. A törvény szerint már januártól kötelező a szakemberek alkalmazása, ám a hatóságok csak július végétől ellenőrzik, hogy a munkatársak rendelkeznek-e megfelelő képzettséggel.

Az új piac a jókora egyszeri bevétel mellett állandó megbízásokat is jelent. A kiskereskedelemben és a szolgáltatóiparban nagy a fluktuáció, így a következő évekre is jelentős, legkevesebb évi tízmilliós megrendeléshez juthatnak a referensképzéssel foglalkozó vállalkozások. A képzést a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) felügyeli, a hatóság engedélyezi, kik képezhetnek referenseket. Eddig ugyan egy képző sem adott be kérelmet, ám - piaci forrásaink szerint - ez azzal magyarázható, hogy a jogszabály is nagyon friss, a képzéssel foglalkozó cégek pedig most állítják össze a fogyasztóvédelmi referensi képzés anyagát. A tananyag kialakítása mellett gondot okoz a megfelelő oktatógárda kiállítása is, mert viszonylag kevés az elérhető képzett fogyasztóvédelmi szakember.

Az új piaci lehetőségre gyorsan rámozdult a Fogyasztóvédelmi Referens Képző és Közvetítő Központ (FRKK) Kft., amely információnk szerint a napokban több nagyobb kereskedőláncot is megkeresett azzal, hogy fogyasztóvédelmi referenseket közvetítene ki a cégek számára, illetve vállalta ilyen szakemberek képzését. Cégbírósági bejegyzések szerint az FRKK alapító okirata két nappal a fogyasztóvédelmi törvény módosításának zárószavazása előtt, december 16-án született, magát az ötmillió forint törzstőkével létrehozott céget pedig a jogszabály zárószavazásának napján jegyezték be.

Érdekes, hogy az FRKK a nagy kereskedelmi cégek minőségbiztosítási vezetőinek címzett leveleiben címeként az NFH József körúti címét adta meg. A levélben feltüntetett telefonszámon hívásunkra egy fiatalember jelentkezett be, aki nem volt hajlandó elárulni a nevét, azt azonban elismerte, hogy az NFH épületében béreltek irodát a Magyar Államkincstártól. Érdeklődésünkre az NFH-nál azt mondták, hogy nem ismernek ilyen szervezetet, s korábban sem biztosítottak - sem bérleti, sem más jogviszony alapján - helyiséget más civil szervezetnek, illetve ,,a félreértésre okot adó címmegjelölés korrigálása érdekében a szükséges intézkedéseket megtették".

Bár a vonal túloldalán lévő fiatalember többszöri érdeklődésünkre sem árulta el a nevét, másoknak e vonal végén Asztalos Dávidként mutatkozott be. Asztalos Dávid neve ismeretlen a fogyasztóvédelem területén, a kormányoldalon azonban korántsem az. A XVII. kerületi Fidelitas elnökét hívják így, aki Németh Szilárd mellett a Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának szakembere. A cég internetes honlapja szerint az FRKK ügyintézője egy bizonyos Barkó Ivett - így hívják a XVII. kerületi Fidelitas alelnökét. A cég honlapját is Barkó Ivett regisztrálta - szintén egy nappal a fogyasztóvédelmi törvény zárószavazása előtt.

A FRKK ügyvezetője és tulajdonosa egy bizonyos Asztalosné Miklós Julianna, aki eddig inkább a szállítmányozási piacon volt ismert, egy XVII. kerületi logisztikai vállalkozás, a Super-Five Kft. résztulajdonosa. A képzőcég elektronikus elérhetőségként a mr.davidasztalos@ gmail.com címet adta meg a Cégbíróságnak.

Kérdéseinkkel megkerestük a vállalkozást, illetve képviselőit, ám lapzártánkig nem reagáltak.
A rezsibiztos szerint fontos a referens

Amíg 2013 a rezsicsökkentés éve volt, addig 2014-ben működni kezd a megerősített fogyasztóvédelmi rendszer - mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Németh Szilárd. A Fidesz parlamenti képviselője, rezsibiztosa kifejtette: a fogyasztóvédelem hatékonyabbá tételét szolgálja egyebek mellett a bírság felső határának 100 millióról 500 millió forintra emelése, a közszolgáltatóknál az egységes számlakép előírása, a negyedéves mérőleolvasás lehetőségének megteremtése, a fogyasztók jogainak megsértése esetén járó tízezer forintos kötbér, továbbá a fogyasztói csoportok létrehozásának a megtiltása. Emellett húsz kormányhivatalban megszervezték a fogyasztóvédelmi rezsipontokat, és ugyanilyen fontos az is, hogy a nagyvállalatoknál, valamint a közműszolgáltatóknál kötelező - megfelelő képesítéssel rendelkező - fogyasztóvédelmi referenst alkalmazni.
(NOL)

Bal-Rad komm: Valljuk be őszintén, hogy a döbrögista ötletgyár ismét remekelt! Úgy finanszirozzák a következő rablógenerációt, (Fidelitas) hogy azt nem a költségvetési forrásokbó markolják ki, hanem a “piaccal" fizettetik meg. (Végső soron velünk.)
Mert a “rezsivédelmi" Főparancsnok szerint “...fontos az is, hogy a nagyvállalatoknál, valamint a közműszolgáltatóknál kötelező - megfelelő képesítéssel rendelkező - fogyasztóvédelmi referenst alkalmazni."

Akik kiképzésére CSAKIS ÉS KIZÁRÓLAg a narancspalánták alkalmasak. Talán akkor sem tévedünk nagyot, ha úgy gondoljuk, hogy ezek a kiválóan kiképzett és felkészitett “fogyasztóvédelmi referensek" is a döbrögista ifjúsöpredék táborából kerülnek majd ki! Természetesen nem közmunkabérért!

Az előkészületek időbeni egybeesése pedig csakis és kizárólag a véletlen műve volt.

Hát igy rág és szaporodik a féreg!

http://balrad.wordpress.com/2014/01/17/buli-van-gyerekek-zsiros-uzlet-fidelitas-v ezetoknek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: fogyasztóvédelmi, vállalkozásoknak, szállítmányozási, fogyasztóvédelem, államkincstártól, zárószavazásának, rezsicsökkentés, résztulajdonosa, elérhetőségként, rablógenerációt, kereskedőláncot, érdeklődésünkre, narancspalánták, szakreferensből, intézkedéseket, közmunkabérért, finanszirozzák, szolgáltatások, társszervezete, megrendeléshez, létrehozásának, szakreferensek, kormányoldalon, cégbíróságnak, képzettséggel, lehetőségének, mérőleolvasás, szakreferenst, természetesen, vállalkozások, davidasztalos, költségvetési, módosításával, zárószavazása, címmegjelölés, előkészületek, szakreferensek képzése, kormányoldal több, fogyasztóvédelmi törvény, fogyasztóvédelmi szakreferenst, területet érintő, érintett több, százórás képzésre, vállalkozásoknak szükségük, utóbbi lehetőség, képzés –, személy felkészítése, törvény szerint, szakemberek alkalmazása, hatóságok csak, munkatársak rendelkeznek-e, jókora egyszeri, Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, Fogyasztóvédelmi Referens Képző, Közvetítő Központ, Magyar Államkincstártól, Asztalos Dávidként, Asztalos Dávid, Németh Szilárd, Barkó Ivett, Asztalosné Miklós Julianna, Super-Five Kft, CSAKIS ÉS KIZÁRÓLAg,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Paul David Tripp Április 19  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Png csokor  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Sose bánj semmit  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kaffka_Margit  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Reménység és erő Krisztustól e...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Kövesd a cowboyt!  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Elköszönt  Éretlen vers  Éretlen vers  Elköszönt  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Az igazi szeretetért rendszeri...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Idő  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyi telefonál  A kételkedés kezelése  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  210 éve született a SZÓZAT meg...  Egy lelki imádság  Nagyon különös  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Lóhere  Németh László tollából  képre írva  Jó éjszakát  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Fekete-erdő desszert  Bounty krémes  Alázat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Egy maradéktalanul uralt világ  Png férfi  Nem számIt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png telefon  Ágai Ágnes – Csendélet  Bounty krémes  Egy hatékony szolga  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Png fotel  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép estét  Bounty krémes  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Hogyan éljünk boldogan, amíg m... 
Bejegyzés Címkék
szakreferensek képzése, kormányoldal több, fogyasztóvédelmi törvény, fogyasztóvédelmi szakreferenst, területet érintő, érintett több, százórás képzésre, vállalkozásoknak szükségük, utóbbi lehetőség, képzés &#8211, személy felkészítése, törvény szerint, szakemberek alkalmazása, hatóságok csak, munkatársak rendelkeznek-e, jókora egyszeri, következő évekre, referensképzéssel foglalkozó, hatóság engedélyezi, képzéssel foglalkozó, fogyasztóvédelmi referensi, tananyag kialakítása, megfelelő oktatógárda, elérhető képzett, napokban több, cégek számára, ötmillió forint, jogszabály zárószavazásának, nagy kereskedelmi, levélben feltüntetett, fiatalember jelentkezett, félreértésre okot, szükséges intézkedéseket, vonal túloldalán, fogyasztóvédelem területén, kormányoldalon azonban, bizonyos Barkó, bizonyos Asztalosné, szállítmányozási piacon, képzőcég elektronikus, rezsibiztos szerint, megerősített fogyasztóvédelmi, fogyasztóvédelem hatékonyabbá, bírság felső, egységes számlakép, negyedéves mérőleolvasás, fogyasztók jogainak, fogyasztói csoportok, fogyasztóvédelmi rezsipontokat, döbrögista ötletgyár, következő rablógenerációt, költségvetési forrásokbó, narancspalánták alkalmasak, kiválóan kiképzett, döbrögista ifjúsöpredék, előkészületek időbeni, véletlen műve, fogyasztóvédelmi, vállalkozásoknak, szállítmányozási, fogyasztóvédelem, államkincstártól, zárószavazásának, rezsicsökkentés, résztulajdonosa, elérhetőségként, rablógenerációt, kereskedőláncot, érdeklődésünkre, narancspalánták, szakreferensből, intézkedéseket, közmunkabérért, finanszirozzák, szolgáltatások, társszervezete, megrendeléshez, létrehozásának, szakreferensek, kormányoldalon, cégbíróságnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.